Привіт

Колеса крутяться, дорога біжить, а навкруги відкривається цілий світ

середа, 30 травня 2012 р.

Їдемо в Болгарію машиною-що необхідно

   Для того, щоб комфортно відпочити у Болгарії, звичайно можна звернутися до турфіми, яка організує візи, страхівку, проїзд, бронювання у готелі. Особисто я б радила звертатися до туроператорів, на мою думку більша компанія і з відомим ім'ям дасть більше шансів  вам провести свій відпочинок саме так, як вам його описали.
    Але цього року ми простих шляхів не шукаємо. Вирушаємо у поїздку на авто. Хочу зауважити, що у Болгарію можна приїхати, попередньо не домовляючись за проживання, оскільки є дуже великий вибір приватного сектора, який по умовах проживання мало чим буде відрізнятися від готелю. Різниця буде тільки у відсутності інфраструктури готельного комплексу (наявності наприклад ресторану, басейну, дитячого майданчика). Але на узбережжі дуже багато ресторанчиків з нормальними цінами, у приморських містечках є парки, качельки, облаштовані набережні. Тому -вибирати вам.
   Так склалося, що декілька років назад при другій поїздці до Болгарії я познайомилася з людиною, яка сама працює у турфірмі, на літо виїжджає до Обзору і займається там поселенням туристів. Цього року ми цього чоловічка знайшли і домовилися, що ми їдемо своїм ходом, він нас зустрічає, показує декілька варіантів приватних садиб і ми вже собі там на місці оберемо, де будемо проживати під час відпочинку.
   Почали ми свої приготування звичайно з віз. Цього року вперше у Болгарію можна буде їхати по шенгенській візі. В нас такого задоволення нема. Тому оформляємо болгарські візи. Для віз необхідно тільки закордонний паспорт і одне фото, як для шенгену. Я звернулася до туристичної компанії, яка зробила нам туристичні візи за тиждень. Офіційна вартість так як була і в попередні роки 35 євро, на дитину-безкоштовно. Раніше ще треба було оформляти транзитні візи через Румунію. Але з 2010 року, для туристів, які мають болгарські візи, легально дозволяється перебувати на території Румунії в межах 5 днів. Зроблені візи мають термін дії 6 місяців з перебуванням у Болгарії 30 днів. А також з можливістю двічі здійснити поїздку у цю країну. При цій умові за бажанням можна ще з Болгарії з'їздити на екскурсію у Туреччину. Також робимо зелену карту на авто (на два тижні 247 грн.) і медичну страхівку. При оформленні цього документа, мені важливо, щоб у страховій компанії іноземним партнером по медичному страхуванню була фірма Coris. У мене особисто було два страхових випадки по стану здоров'я закордоном, включаючи оперативне втручання, і жодних претензій до виконання своїх обов'язків цією організацією у мене немає. Вартість медичної страхівки залежить від терміну дії, суми страхового покриття і т.д.
  Машина має бути укомплектована:
1. Знак аварійної зупинки: 2 трикутника
2. Автомобільна аптечка

3. Аварійний сигнальний
жилет
4. вогнегасник

Немає коментарів:

Дописати коментар